Muziekbegeleiding

vioolsleutel

Bij muziekbegeleiding staat de muziek voorop. Waar het bij muziektherapie draait om de doelen die worden gesteld, gaat muziekbegeleiding om het maken van muziek.Dit kan betekenen dat er samen muziek wordt gemaakt of dat er geluisterd wordt naar muziek die wordt gemaakt. De beleving van de muziek staat hierbij voorop.

Ernstig meervoudig beperkten (EMB)

Bij het werken met EMB kinderen gaat de ontwikkeling langzamer. Soms zo langzaam dat deze dagelijks bijna niet waarneembaar is. Muziekbegeleiding kan dan beter aansluiten dan muziektherapie.We werken met hele kleine doelen die gericht zijn op het plezier beleven, ervaren en beleven van de muziek en de muziekactiviteiten. Het steeds inzetten van muziek met deze doelen kan voor deze kinderen heel waardevol zijn.

Spelenderwijs muziek (leren) maken

Als muziekles te hoog gegrepen is, kan ook aan muziekbegeleiding gedacht worden. Samen bekijken we welke muziekinstrumenten aansluiten en spelenderwijs kunnen er lesjes ontstaan, waardoor je leert om het muziekinstrument te bespelen. Op deze manier kan er bijvoorbeeld keyboard worden gespeeld met behulp van het kleuren notenschrift.

samen gitaar spelen
spelenderwijs bezig zijn met muziek

Meer weten?

Wil je weten of muziekbegeleiding iets voor jouw kind kan zijn? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek!