Muziekbeleving

vioolsleutel

Bij muziekbeleving staat de muziek voorop. Tijdens de muziekbeleving kan er uit verschillende methodes worden gekozen, waarbij ook verschillende spel- en natuurlijke materialen worden gebruikt.

Als de ontwikkeling van jouw (meervoudig beperkte) kind zo langzaam gaat dat doelen als plezier beleven meer voorop staan, dan sluit muziekbeleving goed aan.

Beleven in muziek

Beleven in Muziek is een methode waarin materialen gebruikt worden om de muziek te nog beter te laten ervaren. Door dit steeds op dezelfde manier te herhalen, ontstaat er herkenning. Beleven in Muziek is een prettige manier om de wereld van jouw (meervoudig beperkte) kind te vergroten en te ervaren.

Muzikaal bad

Laat je kind lekker genieten van verschillende rustgevende muziek, ondersteund met verschillende muziekinstrumenten en andere voelbare en geurige materialen. Een muzikaal bad zorgt voor ontspanning, waardoor contact maken makkelijker wordt.

Aangepaste muziekles

Is muziekles te hoog gegrepen, maar wil jouw kind graag muziek maken? Kies dan voor aangepaste muziekles. Samen bekijken we welke muziekinstrumenten aansluiten en spelenderwijs kunnen er lesjes ontstaan. Hierdoor leert jouw kind vanuit zichzelf om op een muziekinstrument te spelen. Op deze manier kan er bijvoorbeeld keyboard worden gespeeld met behulp van het kleuren notenschrift.

samen gitaar spelen
spelenderwijs bezig zijn met muziek

Meer weten?

Wil je weten of muziekbeleving iets voor jouw kind kan zijn? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek!