Over mij

Muziek maakt me blij

Ik ben Nancy, en al vanaf dat ik een klein kind was, zing ik. Dat deed ik veel in koren, maar ik zong ook veel voor mezelf. Om dingen te verwerken of om plezier te beleven. Later kreeg ik klarinetles. Sinds een aantal jaar speel ik dan ook met plezier in een orkest.

Gitaar en piano heb ik tijdens de opleiding tot muziektherapeut (Creatieve Therapie te Amersfoort) geleerd om in te zetten. Ook heb ik toen geleerd hoe ik andere muziekinstrumenten op een therapeutische manier in kan zetten.

Calamando muziektherapie is dan ook ontstaan vanuit mijn persoonlijke liefde voor muziek én vanuit mijn passie voor muziektherapie en wat muziektherapie kan doen voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik vind het geweldig om te zien hoe muziektherapie kinderen met een verstandelijke beperking en kinderen met autisme kan helpen in hun ontwikkeling. Muziektherapie kan hun wereld verbreden en is gericht op de aanwezige vaardigheden en de ontwikkeling die daarbij kan ontstaan.

Nancy speelt gitaar
Nancy Ploeger - van den Ende

Werk en therapeutische werkervaring

  • Naast Calamando muziektherapie ben ik werkzaam bij de Gemiva SVG Groep. Ik heb me daar kunnen specialiseren in het werkveld van de verstandelijk gehandicaptenzorg. Bij de Gemiva SVG Groep heb ik ook enige tijd als spelagoog mogen werken.
  • Tijdens mijn studie heb ik een minor spelbegeleiding gehad. Ook heb ik ervaring als muziektherapeut opgedaan bij Cello en ’s Heerenloo en als spelagoog bij de Gemiva SVG Groep.
  • Ik werk met mensen met een licht verstandelijke beperking, maar ook met mensen met een ernstig meervoudige beperking en met autisme (i.c.m. een ontwikkelingsachterstand). Dit werk is veelal gericht op kinderen in de leeftijd van 2 tot 15 jaar. Door mijn werkervaring ben ik ook bekend met de ondersteunende communicatiemiddelen en kunnen deze worden geïntegreerd in het muziektherapeutisch proces.
  • Recentelijk heb ik me mogen ontwikkelen tot Zing & Groei therapeut, waarbij ouders die op enig vlak moeilijkheden ervaren met de opvoeding, zich in een groepje met hun kind weer leren contact te maken en een positieve relatie op te bouwen met hun kind.
  • Na mijn studie kon ik al vrij snel aan de slag als muziektherapeut. Naast mijn werk ben ik voorzitter van de werkveldgroep voor muziektherapeuten die in de verstandelijk gehandicaptenzorg werken. Hier delen we kennis met elkaar door middel van lezingen en workshops. De (landelijke) werkveldgroep valt direct onder de vakvereniging, de NVvMT. Hiervan ben ik ook lid.

Meer weten?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!